Webinars – online kurser og foredrag

De fleste kender efterhånden webinars (web seminar). Vi startede allerede i 2009 med at anvende åbent tilgængelige webinars til markedsføring, læring og inspiration om sociale medier, uden at det krævede transport og fysisk tilstedeværelse.

I en moderne og globaliseret virksomhed kan en ganske heftig udgiftspost vise sig at være rejser til møder, seminarer, kurser og des lignende. Rejse, forplejning og hotelophold koster alt sammen – alt dette er dog muligt at springe over med et webinar.

Et webinar (web-based-seminar), med sidegrenen e-seminar, er kendetegnet ved netop et møde, seminar eller kursus over nettet. Du kan sidde med din computer i Danmark og følge med i et seminar i Brasilien, uden at det koster dig mere end din tid og en kop kaffe. Et webinar, der har form som et seminar, med en underviser og elever, er defineret som et e-seminar og benytter stort set samme teknologi.

Med et webinar er det desuden muligt at have et ubegrænset antal besøgende. Det eneste, man skal overveje, er, om internetforbindelsen fra personen der afholder webinaret kan klare det.
Inviter konsulenter og kunder fra andre firmaer til et webinar en eftermiddag og spar al den tid, de penge og det besvær, et fysisk møde og dettes planlægning kræver.

Fordele ved et webinar

Den altoverskyggende fordel ved et webinar og et e-seminar er, at det praktisk taget ingenting koster at afholde. Har du først teknologien i orden, er det blot at starte et nyt webinar, hvorefter du kan invitere de mennesker, du ønsker skal deltage.

Med et webinar har du stort set de samme muligheder som ved et fysisk møde. Ved hjælp af webcams og mikrofoner, kan du både høre og se personerne, du snakker med under et webinar. Vil du udveksle filer, har du både mulighed for at sende dem via enten indbyggede overførselssystemer eller almindelig e-mail.

Du har også mulighed for at dele dit skærmbillede ind i to dele, hvorefter den ene del kan være et livebillede af dig, mens den anden del kan være eksempelvis en PowerPoint-præsentation eller et andet Word-dokument. Et webinar er en levende størrelse, der kan ændres efter behov.
Det sidste er især nyttigt ved et reelt e-seminar, hvorved det kan lade sig gøre for alvor at undervise ved siden af!

Optag lyd og billede

Med et webinar eller et e-seminar er der også mulighed for at optage både lyd og billede med henblik på senere afspilning. En mulighed, man ikke just har med et normalt møde. Missede du et spændende webinar, eller ønsker du at se det igen, kan dette nemt lade sig gøre med både et webinar og et e-seminar.